«Ваша парафія сьогодні змогла об’єднати всі свої сили і допомагати усім, хто цього потребує”, - Владика Дмитро під час освячення парафіяльного Карітасу у м. Борщів

28 травня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький здійснив візит на парафію Успіння Пресвятої Богородиці м. Борщова де освятив парафіяльний Карітас.

Співпрацюючи з Карітасом Бучацької Єпархії, парафіяни цього храму, на чолі з парохом о. Михайлом показали високий рівень активності і волонтерської допомоги і, взявши участь у проєкті Активізації соціального служіння, змогли відкрити всій центр допомоги та волонтерства для осіб, які цього потребують.

Зустріч розпочалася із служіння Молебня до Пресвятої Богородиці, під час якого усі присутні соборно піднесли свої молитви за мир і спокій в Україні, закінчення війни, за всіх хворих і потребуючих.

Звертаючись до присутніх, з нагоди цієї знаменної події, Преосвященний Владика звернув особливу увагу на любов і милосердя в житті християнина: «Не достатньо лише говорити про любов до Бога і до ближнього, варто показувати свою діяльну любов. Християнство – це спосіб життя, який має бути заснований на жертовності. Ваша парафія сьогодні змогла об’єднати всі свої сили і допомагати усім, хто цього потребує. Ви є достойними мати осередок Карітасу для того, щоб ще більше творити християнську любов і милосердя».

Організація осередку Карітас Борщів, а також всієї волонтерської діяльності з часу початку війни відбулася завдяки роботі о. Михайла Манькута, який зумів мотивувати і зібрати активних парафіян для такої потрібної справи. Після слів настанов, Преосвященний Владика подякував усім, хто долучився до створення такого важливого закладу в м. Борщів та нагородив активних волонтерів грамотами. 

Подяками за співпрацю з Карітасом Бучацької Єпархії з рук генерального директора о. Романа Бронецького також були нагороджені активні волонтери та о. Михайло Манькут, який відтепер є директором благодійної організації Карітас Борщів.

Така подія наочно відображає соціальні функції церкви і є прикладом для інших парафій творити добрі діла на славу Божу.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ваша парафія сьогодні змогла об’єднати всі свої сили і допомагати усім, хто цього потребує”, - Владика Дмитр https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/080623/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/080623/002.jpg?width=1024&height=768 Super User