“Вся наша сила в нашій святій вірі, в молитві і зв’язку з Богом”, -Владика Дмитро під час пастирського візиту на парафію с. Вербка

25 травня 2023 р. Б., в день світлого свята Вознесіння Господнього, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Вознесіння Господньо с. Вербка Коропецького Деканату.

Метою урочистого візиту Владики до цього храму було освячення нового Престолу та відновленого Іконостасу. Тож перед початком Літургії Архиєрей здійснив Чин освячення в присутності священників Коропецького деканату та великої кількості вірних. 

Роздумуючи про духовний зміст свята Вознесіння Господнього, Преосвященний Владика промовив до вірних: «Немає такого місця ні на землі, ні на небі, де немає Бога. Бог є всюди, Він є вічність. Господь нас створив для того, щоб ми жили у цій вічності. Християнство – це шлях людини до вічності.  Але гріхи і наші немочі розривають цей споконвічний зв'язок з Богом, віддаляють нас від цієї вічності, але Бог хоче бути у кожній миті нашого життя. Ми самі творимо свій вибір, адже маємо свобідну волю». Далі Владика продовжив своє слово, наводячи приклади сучасних подій: «Чому Господь допустив війну? Бог все чує, бачить і знає. Бог стримує нас від негідних вчинків і зла, але вибір за нами.

Господь дає людині духа свободи, безстрашності, незламності. Вся наша сила в нашій святій вірі, в молитві і зв’язку з Богом.  Божа діє є безмежною. Проте  без покаяння спасіння є неможливе». На завершення проповіді Архиєрей процитував вірші із Книги пророка Ісаї: «Не бійся, бо  я з тобою, бо  я Бог твій,  я додам тобі сили»

Під час Божественної Літургії, на сугубій єктенії, духовенство суголосно просило в Господа миру і спокою, припинення війни та навернення нашого ворога. Після Літургії, Владика спільно помолився за Україну та привітав усіх вірних із великим церковним святом. На завершення духовних святкувань відбулося освячення води на церковному подвір’ї.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

“Вся наша сила в нашій святій вірі, в молитві і зв’язку з Богом”, -Владика Дмитро під час пастирського візиту https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/060623/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/060623/001.jpg?width=1024&height=768 Super User