«Дар материнства – це особлива Божа благодать», - Преосвященний Владика до вірних під час щорічної Прощі Матерів у Молитві

20 травня 2023 р. Б., в суботу 5-го тижня після Пасхи відбулася єпархіальна щорічна Проща Матері у Молитві. Вже традиційно молитовний захід проходить в Улашківському монастирі оо. Василіян. В цей день тут зібралося багато вірних, які в молитві і прославі Бога дякували Йому за дар материнства, просили ласк і  благодаті для своїх дітей, миру і спокою в нашій державі.

Спільноти матерів із навколишніх сіл та з Катедрального Собору верх. апп. Петра і Павла здійснили пішу Прощу до Улашківського монастиря. Молитовні урочистості почалися спільною молитвою спільноти, Великою Вечірнею, після якої служилася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький. На завершення Прощі відслужився Молебень до Пресвятої Богородиці та відбулося урочисте Водосвяття біля джерела.

У своєму пастирському слові, зверненому до усіх присутніх прочан, Преосвященний Владика звернув особливу увагу на значення і місце Пресвятої Богородиці в біблійній історії. «Як небесна Мати  усіх християн Пречиста Діва Марія показала свою справжню любов біля підніжжя Хреста Господнього. Подібно і земні матері перебувають з нами в найважчих обставинах життя. Дар материнства – це особлива Божа благодать, яка виливається на людей, котрі прагнуть служити Богу, продовжувати свій рід на Його славу і примноження добра», - виголосив Владика. На завершення Архиєрейської Божественної Літургії усі спільно помолилися за Україну, за припинення війни та навернення ворога.

Усі Богослужіння під час Прощі своїм співом супроводжували студенти Чортківської Дяківсько-Катехитичної Академії ім. свщмч. Г. Хомишина.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Дар материнства – це особлива Божа благодать», - Преосвященний Владика до вірних під час щорічної Прощі Мате https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/310523/009.jpg#joomlaImage://local-images/2023/310523/009.jpg?width=1024&height=768 Super User