Преосвященний Владика очолив Чин Похорону воїна-героя Андрія Скобліна на парафії Святих новомучеників і блаженних українського народу у м. Чорткові

29 квітня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Андрія Скобліна. Він воював у самому пеклі війни – Бахмуті. Отримавши важкі поранення, несумісні з життям, загинув 24 квітня.

Похоронне богослужіння розпочалося зустріччю воїна на подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла на якому зібралося численне духовенство та велика кількість містян. Після поминальної Панахиди Преосвященний Владика у своєму слові співчуття сказав: «Воїн Андрій пожертвував своїм життям заради нас. Так склалося, що він був сиротою, тому сьогодні його рідними стаємо всі ми,  і вся наша Україна».
Після зустрічі героя, його тіло було перевезено до церкви Святих новомучеників і блаженних українського народу. 

Завершилися похоронні богослужіння Чином Похорону у служінні Преосвященного Владики та великої кількості духовенства. Поховали воїна Андрія на Алеї Героїв у Чорткові.

Вічна слава про незабутній подвиг воїна і вічне світло його безсмертній душі!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Преосвященний Владика очолив Чин Похорону воїна-героя Андрія Скобліна на парафії Святих новомучеників і блаже https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/03052301/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/03052301/005.jpg?width=1024&height=768 Super User