«Ми дякуємо Богові за те, що Олег був з нами і сповнив свій обов’язок в ім’я справедливості та любові до ближнього. Бо саме так заповідає нам Бог», - Владика Дмитро Григорак на похороні воїна-героя Олега Барни

23 квітня 2023 р. Б. у Неділю про Тому, Преосвященний Владика очолив похорон загиблого військовослужбовця воїна–героя Олеги Барни, знаного у краї сподвижника національної ідеї, народного депутата Верховної Ради 8 скликання, борця за волю і краще майбутнє, доброго сина, чоловіка і батька.

Похоронні Богослужіння розпочалися у Михайлівському Золотоверхому Соборі м. Києва та на Майдані Незалежності, де багато людей мали можливість попрощатися з воїном Олегом. Пізніше тіло було доставлено в м. Тернопіль, а відтак у суботу рідні та знайомі прощалися в Олегом Барною на рідній Чортківщині, спершу на подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла, а пізніше в рідному домі героя в с. Білобожниця.

Преосвященний Владика разом з великою кількістю духовенства, архиєпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором та священниками ПЦУ зустріли тіло героя, а пізніше Владика продовжив молитву Парастасу. В Томину неділю відбувся Чин похорону новопереставленого воїна-героя Олега. Протягом цих днів на прощання з покійним прибуло багато друзів, колег, політиків, військових та простих односельчан з Білобожниці, Нагірянки, Ягільниці, інший міст та сіл.

У слові співчуття Владика промовив: «Господь завжди пам’ятає про героїв, він знає їх поіменно, бо людська пам’ять недосконала,  а Божа – вічна. Воїн Олег, знаний у нашому краї,  та й у всій Україні політик, патріот, пожертвував своїм життям заради Україна, бо саме глибоке відчуття патріотизму і любові до рідної землі привело його на війну. Я щиро співчуваю всій родині, адже світ без цієї людини буде бідніший, нам  його дуже бракуватиме. Ми дякуємо Богові за те, що Олег був з нами і сповнив свій обов’язок в ім’я справедливості та любові до ближнього. Бо саме так заповідає нам Бог».

Похоронні Богослужіння завершилися в церкві Переображення Господнього в с. Білобожниця, після чого тіло воїна-героя Олега було перенесено на цвинтар для погребіння. Велика кількість священиків і різних людей прийшли на цвинтар для останнього прощання з покійним.

Нехай незабутнім і вічним буде подвиг наших героїв в ім’я справедливості і Божої любові!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ми дякуємо Богові за те, що Олег був з нами і сповнив свій обов’язок в ім’я справедливості та любові до ближ https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/25042303/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/25042303/005.jpg?width=1024&height=768 Super User