«Недостатньо здійснювати обряди чи знати правди віри, треба мати особисту зустріч з Богом», - Владика Дмитро Григорак у монастирі отців Василіян в м. Бучачі

18 квітня 2023 р. Б., у Світлий Вівторок, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Бучацькому монастирі отців Василіян.

У своїй проповіді до вірних Преосвященний Владика проаналізував євангельське слово цього дня, виокремивши важливі моменти. Подія з’явлення Ісуса Христа після його воскресіння подорожнім застановляє людину задуматися над важливими принципами пізнання Бога. Цей євангельський уривок має особливий духовний зміст, адже ще раз підкреслює важливе значення  Пресвятої Євхаристії, адже учні пізнали Господа при ламанні хліба. Цією подією Господь підкреслює важливість сповнення християнських Таїнств і правд віри.

Архиєрей продовжує: «Недостатньо здійснювати обряди чи знати правди віри, треба мати особисту зустріч з Богом! Постійний пошук Бога супроводжує все наше життя. Якщо ми приймаємо свої страждання без нарікань, тоді вони мають глибокий зміст і діють для спасіння людини. Зараз терпить вся Україна, піднімаючись на свою Голгофу. Наш народ в молитві запрошує Бога увійти в наше життя. І він входить у нього. Він перебуває у всіх наших проблемах. І лише той, хто покладається на Нього, здатен відчути цей доторк Бога»

В цей день Преосвященний Владика разом з отцями Бучацької обителі воздав особливі молитви за Україну, припинення війни, військових та волонтерів. Спільне моління усіх присутніх завершилося традиційним співом многаліття та радісними піснеспівами, які прославляють Христове Воскресіння.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Недостатньо здійснювати обряди чи знати правди віри, треба мати особисту зустріч з Богом», - Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/25042302/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/25042302/006.jpg?width=1160&height=768 Super User