Винесення Святої Плащаниці в Катедральному Соборі м. Чорткова

14 квітня, 2023 р. Б. у Велику П’ятницю Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив служіння Царських Часів та Великої Вечірні з виставленням Плащаниці у Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Богослужбова культура Церкви по-особливому передає важливі дні християнського богопочитання. Одним із таких днів у християнському році є Велика П’ятниця. Богослужіння цього дня наповнені глибоким змістом, різноманітними духовними гімнами і стихирами, які оспівують страждання Господа нашого Ісуса Христа, його шлях на Голгофу та розп’яття. 

Богослужіння розпочалися читанням Царських часів, які очолив Преосвященний Владика. Глибокі духовні псалми та читання із різних книг Старого Завіту приготовляють людину до особливого Богослужіння Великої П’ятниці – Вечірні з винесення Плащаниці, під час якої Преосвященний Владика Дмитро,  чисельне духовенство та вірні здійснили обхід навколо храму, а опісля Владика возложив Святу Плащаницю для загального поклоніння.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Винесення Святої Плащаниці в Катедральному Соборі м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/24042302/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/24042302/002.jpg?width=1024&height=768 Super User