«Піст, молитва, милостиня і покаяння - це голос неба, який говорить про дорогу спасіння і перемоги», - Владика Дмитро у Неділю про блудного сина

12 лютого 2023 р. Б. в Неділю про блудного сина та в день молитовного вшанування святих трьох святителів, великих архиєреїв, Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі святого архангела Михаїла мікрорайону Синяково м. Чорткова. Під час Літургії відбулися ієрейські свячення.

Євангельський уривок притчі про блудного сина наштовхнув Владику на глибокі духовні роздуми. Під час проповіді Архиєрей аналізує важливі моменти цієї притчі: «Людина сама себе карає, своїми власними гріхами. Прощення – ключовий момент цієї притчі. Проблема відносин батька і синів у притчі розкриває важливу проблему любові до ближнього. Сини не любили батька по-справжньому, адже кожен переслідував власну мету – збагачення його статками. Між ними не було безкорисливої любові, жертвенної  і всепоглинаючої. Ісус Христос, будучи Сином небесного Батька показує нам приклад цієї справжньої любові, сповна виконуючи волю небесного Творця». Далі Владика пригадує про духовний подвиг трьох святителів – достойних мужів церкви, які також стали добрими синами Небесного Отця, жертвуючи все своє життя для Бога. Сучасні події війни дають нам також змогу зрозуміти: «Які ж ми сини того батька із притчі? Чи марно витрачаємо час, який вже до нас ніколи не повернеться, чи живемо згідно Божих законів?. Шлях людини до Бога передбачає важливі умови - піст, молитва, милостиня і покаяння. Це голос неба, голос Матері Божої в Меджугор’ї. І заклик до всього світу: «Моліться!».

Під час Божественної Літургії відбулися ієрейські хіротонії Дмитра Заліпи та Петра Стефанчука, випускників Івано-Франківської Духовної Семінарії. Радість урочистих ієрейських свячень особлива приємною була для батьків-священників нововисвячених ієреїв, адже їхні сини продовжили шлях священства.

Також під час урочистого візиту на парафію Владика Дмитро нагородив набедреником  о. Володимира Логуша, економа Бучацької Єпархії,  пароха церкви св. Архистратига Михаїла  з народи 20-річчя священичого служіння.

Після Божественної Літургії лунали взаємні привітання для іменників, нововисвячених отців та їхніх родин. Духовне торжество завершилося спільною молитвою за Україну, за воїнів та усіх, хто страждає від наслідків війни.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

«Піст, молитва, милостиня і покаяння - це голос неба, який говорить про дорогу спасіння і перемоги», - Владик https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/13022302/009.jpg#joomlaImage://local-images/2023/13022302/009.jpg?width=1024&height=768 Super User