Деканальні збори Бучацької єпархії

Деканальні збори 8 лютого 2023 р. Б. у Бучацькій єпархії УГКЦ розпочалися з обговорення календарної реформи, яку Глава УГКЦ Блаженніший Святослав оголосив 6 лютого 2023 р. Б., як історичне рішення 93-ї сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні.

Реформа набуває чинності з початку нового літургійного року — 1 вересня 2023 р.Б.. Отці-декани мали чудову нагоду поставити низку питань владиці Дмитру, єпарху Бучацькому, щодо парафіяльного життя, святкування окремих рухомих свят тощо...

Владика Дмитро сказав, що є очікування, що до 2025 р. Б. — коли ми святкуватимемо 1700-річчя Першого Вселенського Собору 325 р. Б. в Нікеї — з’явиться спільне рішення, яке об'єднає всіх християн.

Також на деканальних зборах с. Марія Кузь, ЗСПР, повідомила священників про те, що Патріарша катехитична комісія запрошує дітей та молодь (10-17 р.) взяти участь у всецерковній інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?».

Метою гри є допомогти учням краще пізнати зміст Божественної Літургії, значення храму для християнина, а також дотримання належної поведінки у храмі; вивчити Катехизм «Ми йдемо з Христом». Монахиня пригадала, що цього року теж відбудеться, вже традиційний, конкурс «Пісня серця», а також ознайомила священників з новими катехитичними підручниками 1-4 класів та заохотила до проведення парафіяльних літніх таборів на тему: 

«Чесноти Блаженнішого Любомира Гузара», проведення тематичних уроків, оскільки на дев’яносто третій сесії Архиєрейський Синод УГКЦ в Україні постановив: для належного вшанування світлої пам’яті патріарха Любомира Гузара та з нагоди 90-річчя з дня його народження встановити в УГКЦ в Україні 2023 рік Роком патріарха Любомира Гузара.

Отець Роман Герасимів, Голова молодіжної комісії, повідомив присутніх про світові дні молоді (СДМ), які відбудуться 1 – 6 серпня 2023 р. Б. у Лісабоні (Португалія) під гаслом: «Марія встала і пішла поспішаючи» (Лк. 1,39).

Священник попросив деканів, щоб кожен у своєму деканаті готував молодь та заохотив до паломництва, щоб представити УГКЦ і Україну на належному рівні.

Відтак єпископ разом зі священниками обговорювали різні робочі питання поточного року щодо діяльності Бучацької єпархії УГКЦ.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

Деканальні збори Бучацької єпархії https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/130223/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/130223/004.jpg?width=1263&height=768 Super User