«Мовчання — це золото, але, відносно гендеру, мовчання – це гріх», - владика Димитрій Григорак на зборах батьківської християнської організації «Алатея»

28 січня 2023 р. Б. відбулись збори громадської організації «Батьківська християнська організація Алатея», на яких були присутні понад 80 членів Асоціації.

Владика Димитрій Григорак, єпарх Бучацький, благословив захід та, як голова громадської організації, звернув увагу на важливість духовного виховання дітей, також зупинився на загрозах і викликах, які несе суспільство, а саме — пропагування гендерної ідеології. 

Зокрема, єпископ сказав: «Якщо мовчання — це золото, але, відносно гендеру, мовчання – це гріх. Маємо робити все можливе, щоб виграти війну на цьому духовному фронті. Ця людиноненависницька ідеологія вже системно впроваджується у шкільні програми, з яких навчаються наші діти християни. Лінія фронту – це сфера освіти й наша найперша зброя — сила духу, молитва і знання, оперуючи якими можемо дати відсіч ворогові людських душ».

  Отець Руслан Корнят, голова комісії освіти та  виховання Бучацької Єпархії, ознайомив присутніх зі статутом асоціації, правами та обов’язками її членів. Священник наголосив   на тому, що мета Асоціації, відповідно до Статуту, є об'єднання зусиль батьків заради визначального впливу на формування вільних, творчих, гідних громадян України через заклади освіти та духовний ріст кожної дитини та родини на засадах християнської віри та моралі, захисту прав і свобод.

Ганна Самолюк проаналізувала стан викладання предметів духовно-морального спрямування в закладах освіти, зосередила увагу на важливості викладання даних предметів у школах. 

 Сестра Олеся Горгота, кандидатка до Згромадження сестер Богородиці Фатімської, кандидат філософських наук, правознавець, виступила із лекціями «Поширення гендерної дисфорії у підлітків як результат впровадження гендерної ідеології в освіті» та «Статеве виховання на основі християнських (загальнолюдських) цінностей як необхідний чинник розвитку дитини та протидія гендерній ідеології».

Під час обговорення були напрацьовані напрямки роботи громадської організації «Батьківська християнська організація Алатея», Бучацької єпархії УГКЦ.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

«Мовчання — це золото, але, відносно гендеру, мовчання – це гріх», - владика Димитрій Григорак на зборах бать https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/310123/018.jpg#joomlaImage://local-images/2023/310123/018.jpg?width=1160&height=768 Super User