«Молімося, щоб бути добрими пастирями для повірених нам душ», - о.д-р Руслан Корнят під час міжконфесійної зустрічі в м. Чорткові

На екуменічну молитву, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ в м. Чорткові 25 січня 2023 р.Б., зібралися священнослужителі та представники християнських конфесій у місті: греко-католики, римо-католики, православні, протестанти.

Перед спільним молебнем, голова комісії міжконфесійних та міжрелігійних відносин УГКЦ Бучацької єпархії д-р о. Руслан Корнят наголосив: «Маємо розуміти як сьогодні, особливо в часі війни, є важливо спільно всім молитовно об’єднатися та благати Господа про перемогу. Така практика у нашій єпархії існує більше як 10 років поспіль і завжди є чудовою нагодою більше пізнати один одного, подати навзаєм собі руки та творити єдину молитву». 

«Темою сьогоднішньої зустрічі є слова пророка Ісаї  «Чиніть добро, шукайте справедливості». Що саме є добром і як ним ділитися з ближніми вчить нас сам Христос у Євангелії. Кому, як не нам, християнам, свідчити правду про нашого Господа тим, хто є на нашій життєвій дорозі? Молімося, щоб бути добрими пастирями для повірених нам душ», - заохотив священник.

Також, від імені правлячого архиєрея Бучацької єпархії УГКЦ владики Димитрія Григорака, ЧСВВ до присутніх звернувся протосинкел о. Володимир Заболотний: «Христос каже, щоб ми всі були одно, але не щоб ми всі були одинакові. То є трішки інші речі. Ми всі різні. Просто кожен з нас вважає, що те, що він робить, то є воля Божа. Кожен з нас є певна нотка «до», «ре», «мі», «фа». Ніколи нотка «ре» не краща за нотку «мі». Просто приходить композитор, який їх упорядковує, ставить в рядочок, дає їм тривалості, тоді виникає чудова мелодія. І без кожного з нас, без кожної нотки, тієї мелодії не було б. Подібно можемо сказати, що ми один з кольорів. Ніколи жовтий колір не скаже, що він кращий за синій, а синій кращий за червоний. Просто приходить митець і малює на полотні прекрасну картину».

«Ми просимо Господа Бога, щоб Він, так само як зробив це гарно сьогодні в Римі, (мова йде про зустріч Папи Франциска з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій у Ватикані), зробив це в Чорткові, в Україні. Бо він може зробити це чудо, людина цього не може зробити. Щоб Господь своєю рукою намалював прекрасну картину перемоги України та дав нам прекрасну симфонію любові до Нього і до ближнього», - підкреслив проповідник.

Вкінці, перед спільним чаюванням, всі учасники екуменічної молитви заспівали колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю» із сучасним продовженням: «А четвертий празник – наша перемога, радуйся. Ой радуйся, земле, Син Божий народився».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ 

«Молімося, щоб бути добрими пастирями для повірених нам душ», - о.д-р Руслан Корнят під час міжконфесійної зу https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/27012301/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/27012301/001.jpg?width=576&height=768 Super User