Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Святкову Божественну Літургію з нагоди світлого свята Різдва Христового

Богослужіння з нагоди цього великого християнського свята в Катедральному Соборі верховних апостолів Петра і Павла розпочалися служіння Великого Повечір’я з Литією. Це особливе християнське Богослужіння, яке здійснюється лише тричі в році, має важливий духовний характер і підготовляє людину до зустрічі з новонародженим Христом. «Небо і земля сьогодні з пророками радіють, ангели і люди духовно торжествують, Бог, бо в тілі народився….», - співаємо у литійних стихирах празника. Литійна частина, як момент усильного благання за Церкву, народ, військо та інші сфери людського життя, наштовхує на світлі та радісні почування з нагоди воплочення Сина Божого на землі.

Божественна Літургія розпочалася спільною першою колядою співців та усіх присутніх у храмі. Після читання Святого Євангеліє настоятель Катедри о. Андрій Лемчук зачитав д послання Владики Дмитра до усіх вірних. Це послання в день Різдва було виголошено у всіх храмах Бучацької Єпархії.
Після завершення Божественної Літургії лунали численні привітання та многаліття для народу, мужніх воїнів-захисників, які зустрічають це Різдво на полі боротьби, а також служителів храму, хористів.

Подія народження Христа, який приходить у цей світ, щоб змінити людство і врятувати його, опромінює і наше майбутнє, навіть зараз у такі нелегкі часи, воно приносить надію на торжество доброти і милосердя серед мороку і темноти.
«Тож веселімось і співаймо, Різдво Ісуса прославляймо і просім смиренно нині всі його про мир в родині», - співаємо в колядці і віримо в перемогу і благополуччя.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Святкову Божественну Літургію з нагоди с https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/10012301/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/10012301/007.jpg?width=1024&height=768 Super User