«Світло нашої душі та віри ніколи не згасне, його не здатна затьмарити жодна темрява. Ми віримо, що Бог є з нами», - Владика Дмитро

31 грудня 2023 р. Б., у переддень Нового 2023 року Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький очолив подячну Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі верховних апостолів Петра і Павла м. Чортків.

Вже традицією стало те, що в переддень Нового року відбувається особливе моління до Бога. Дякуючи за прожитий рік та висловлюючи побажання на рік прийдешній, християни сугубо підносять  молитви з надією на краще і Богом благословенне майбутнє. Драматичні події загарбницької війни, які цього року сколихнули усіх без винятку, спонукали присутніх у храмі до особливо щирої молитви. «За все дякуймо Богу», - читаємо у священних текстах, тому важливо навіть у часі війни подякувати за збережене життя, за воїнів, які мужньо і відважно захищають нас на полі боротьби.

У слові проповіді Владика звернувся до чисельних вірних такими словами: «На цій подячній Літургії дякуємо Богові за прожитий рік. За те, що дав нам сили прийняти бій і вистояти в ньому. Господь дає вибір людині між добром і злом. Бог дає силу тим, хто хоче зупинити зло. І наскільки ми віримо, настільки і будемо її отримувати. Бо чуємо євангельські слова: «По вірі вашій буде вам дано».

Також Владика пригадав і про всіх, хто вже не може жити і радіти життю у новому році – полеглих воїнів та усіх хто поклав своє життя на полі боротьби,  а також про їхні сім’ї, які в цьому році пережили важку втрату.

«Світло нашої душі та віри ніколи не згасне, його не здатна затьмарити жодна темрява. Ми віримо, що Бог є з нами. Ми повинні смиренно шукати волю Бога, бо від наших молитов залежить дуже багато», - завершує повчальне слово Архиєрей.
Після Літургії Владика спільно з присутніми отцями та всіма вірними помолився за Україну, міцне здоров’я для воїнів та якнайшвидшу перемогу над ворогом.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Світло нашої душі та віри ніколи не згасне, його не здатна затьмарити жодна темрява. Ми віримо, що Бог є з н https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/03012303/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/03012303/001.jpg?width=1024&height=768 Super User