«Дорога до храму – найважливіша дорога в житті кожного з нас», Владика Дмитро

4 грудня 2022 р. Б., у 25 Неділю по Зісланні Святого Духа, у великий празник Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію у Катедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла у м. Чортків.

В цей величний недільний день позначений особливими молитовними благаннями до Богородиці Преосвященному Владиці співслужили настоятель Собору о. Андрій Лемчук та сотрудники о. Роман Гарасимів та о. Микола Череватий.

У слові проповіді Владика Дмитро звертає особливу увагу на важливість вчинення добрих вчинків у житті людини-християнина. Звертаючись до недільного Євангельського уривку, Архиєрей роздумує над ситуацією в сучасному світі. «Милосердя – це вияв любові і Божої присутності серед нас. Усім нам важливо добре розуміти хто є джерелом найвищого добра», – говорить Владика. 

З нагоди світлого Богородичного свята Введення в храм Архиєрей застановляється над важливими питання буття кожного християнина. «Храм – це особливий простір, де Бог діє по-особливому, – роздумує Владика, – тут відбувається наша переміна». Дуже важливо вчасно привести людину до Бога, показати її дорогу до храму. Особливо зміст цих роздумів перегукується із змістом події приведення Діви Марії до Єрусалимського храму. Віддана на служіння Богу, Богородиця приймає Його волю і ця дорога до храму стає дорогою спасіння людства.

«Дорога до храму – найважливіша дорога в житті кожного з нас», - продовжує Владика, – навіщо дорога, яка не веде до храму?». Людське життя сповнене багатьох доріг. Важливо пізнати цю дорогу, особливо для тих хто її ще не знає. «Тому нашим обов'язком є знайти дорогу до храму для себе і підказувати її своїм ближнім, - завершує духовні роздуми Архиєрей.

На завершення святкового Богослужіння відбулася спільна соборна молитва духовним гімном «Боже, Великий, Єдиний». Після Літургії Преосвященний Владика з нагоди Всесвітнього Дня Волонтера нагородив волонтерський осередок при Катедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла почесною Грамотою за ревне соціальне служіння і допомогу потребуючим.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Дорога до храму – найважливіша дорога в житті кожного з нас», Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/05122201/006.jpg#joomlaImage://local-images/2022/05122201/006.jpg?width=1024&height=768 Super User