«Життя святого Йосафата позначене любов’ю до Бога», - з проповіді Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ - правлячого Архиєрея Бучацької Єпархії з нагоди вшанування святого священномученика Йосафата

25 листопада 2022 р. Б. в день пам’яті священномученика Йосафата Кунцевича Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі верховних апостолів Петра і Павла у м. Чортків.

Святий священномученик Йосафат – знакова постать в історії Церкви. Будучи великим сподвижником у справах віри, цей святий прийняв мученицьку смерть, і через багато років є прикладом незламності і твердості. Нетлінні мощі святого Йосафата, прославлені багатьма чудами і оздоровленнями, спочивають в базиліці св. Петра в Римі. Особливо почитають святого в Україні отці-василіяни, які мають його за великого заступника в небі.

У святковій проповіді Владика детально проаналізував деякі моменти з життя святого, його чесноти і заслуги. Розважаючи над мученицькою смертю святого Йосафата Архиєрей зазначає: «Життя святого Йосафата позначене любов’ю до Бога». Проводячи паралелі із сучасним суспільством та важливим викликами і проблемами сьогодення, неможливо не відчути єдність з поглядами Святого Йосафата, бо як і в часи святого, так і сьогодні Церква терпить і страждає.

«Наша жертва – це наша любов, а терпіння – це хрест, який є великим вияв любові Бога. Саме Його любов допомагає нам пережити всі труднощі», - проповідує Владика.

У 2023 році Божому виповнюється 400 років з дня мученицької смерті святого священномученика Йосафата, великого покровителя України. В цей ювілейний рік, віримо, що особливе заступництво святого допоможе принести мир і спокій в нашу країну.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Життя святого Йосафата позначене любов’ю до Бога», - з проповіді Владики Дмитра з нагоди вшанування святого https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/281122/004.jpg#joomlaImage://local-images/2022/281122/004.jpg?width=1024&height=768 Super User