«Хто віддає своє життя за інших, той подібний до Христа, який віддав своє життя за кожного з нас», - Преосвященний Владика Дмитро до вірних на похороні воїна Євгена Бялуцького

19 жовтня Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив похорон воїна-героя Євгена Бялуцького, жителя с. Пробіжна, Колиндянської громади.

У мирному житті Євген Бялуцький працював у Пробіжнянській мистецькій школі. Проте, він не залишився осторонь, коли над його Україною нависла небезпека. Почуття відповідальності та патріотизму перемогло – воїн Євген пішов захищати рідну землю, але віддав найдорожче – своє життя. 

У своєму співчуття Преосвященний Владика звернувся до рідних і близьких покійного такими словами: «Наш Бог є Богом не мертвих, а живих, тому ми дякуємо нашому героєві Євгену за його подвиг, за його вибір і рішення, що стало вирішальним для спасіння душі. Той, хто віддає своє життя за інших – здає екзамен життя на відмінно, хто віддає своє життя за інших, той подібний до Христа, який віддав своє життя за кожного з нас».

Неможливо підібрати слів співчуття, щоб описати цю важку втрату, лише надія на Боже Милосердя і справедливість дає сили продовжувати жити. Важко прийняти втрату для дружини, сина, рідних і близьких, але подвиг Євгена, які і сотень інших воїнів-героїв будуть пам’ятати наступні покоління.

«Ми дякуємо Євгену, за те, що він був доброю людиною, сім’янином, батьком, порадником, товаришем, але окрім добрих вчинків, він мав велику мужність і відважність, яка дається тільки для великих цілей в житті», – зазначив Архиєрей.

Похоронне богослужіння завершилося на цвинтарі с. Пробіжна, за участі великої кількості священнослужителів та парафіян.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Хто віддає своє життя за інших, той подібний до Христа, який віддав своє життя за кожного з нас», - Преосвящ https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/191022/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/191022/002.jpg?width=576&height=768 Super User