У Чорткові вічний спочинок знайшов воїн - герой Ігор Росчіс

29 вересня 2022 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні богослужіння за душу військовослужбовця Росчіса Ігоря Івановича, який захищав територіальну цілісність і суверенітет України та загинув на Донеччині, отримавши поранення несумісні з життям.

Чин похорону розпочався в рідному домі покійного та продовжився в Соборі врх. ап. Петра і Павла. Велика кількість чортків’ян прийшли провести новопереставленого Ігоря в останню земну мандрівку, несучи квіти та поминальні лампадки.

Звертаючись зі словом співчуття до рідних і близьких покійного, Владика промовив: «Покійний Ігор був істинним українцем, патріотом своєї землі. В нього святою була вишиванка, але він не знав, і не відав, що її доведеться змінити на військову форму. Як справжній патріот Ігор Росчіс став на захист України, але ніколи не скаржився, бо й у найважчі хвилини знаходив слова підтримки для друзів і побратимів».

Чин погребіння новопереставленого військовослужбовця Ігоря Росчіса Владика Дмитро здійснив на Ягільницькому цвинтарі у спільній молитві з священиками Чортківського деканату та навколишніх сіл.

Пам’ять про подвиг героя навіки залишиться у наших серцях!

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

У Чорткові вічний спочинок знайшов воїн - герой Ігор Росчіс https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/290922/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/290922/003.jpg?width=576&height=768 Super User