«Запитаймо себе, чи ми є знаряддям в Божих руках?», - Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ

11 вересня 2022 р. Б. у с. Білокриниця Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ освятив капличку з фігурою Івана Хрестителя над джерелом.

З цієї нагоди єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святої Параскеви П'ятниці у співслужінні пароха о. Василь Кавулич та священиків Підгаєцького деканату.

Звертаючись до вірних, єпископ промовив: «Христова Церква сьогодні вшановує останнього пророка Старого Завіту Івана Хрестителя, який перший вказав на Месію та безкомпромісно кликав до покаяння. У нашому житті теж є речі, коли компроміси неможливі, наприклад: або Бог, або ідоли; або гріх, або чеснота; або правда, або брехня. Іван Хреститель сьогодні і нас запрошує йти таким шляхом, який веде до зустрічі з Месією».

Далі владика продовжив: «У притчі «Про виноградник» Господь показує життя кожного з нас, подібно як його проект на виноградник мав мету, так і наше життя з Богом має мету, ми маємо принести добрі плоди. Наш Господь хоче, щоб кожен з нас був щасливий. Ми теж маємо внести свій вклад у боротьбі зі злом. Бог має на нас теж свій план, але ми, завдяки свобідній волі, можемо бути учасниками його плану, або противниками. Запитаймо себе, чи ми є знаряддям в Божих руках, чи може явними або тайними ворогами Бога?».

«В наш час, коли триває війна, важливо знайти свій шлях, який вказує Господь. Наші мужні воїни нас захищають, а ми маємо їх підтримувати всім, чим можемо. Церква закликає нас до посиленої щоденної молитви за Україну і за навернення Росії. Це є наша найбільша зброя!», - підкреслив Архиєрей.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Запитаймо себе, чи ми є знаряддям в Божих руках?», - Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/180922/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/180922/003.jpg?width=1024&height=768 Super User