Допомогою ближнім можемо уприсутнити Ісуса між нами

24 липня 2022 р. Б. Владика Димитро Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, під час недільної проповіді в Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла роздумував з вірними над оздоровленням паралітика: «Ісус зробив два чуда. Перше - це зцілення. Друге - відпущення гріхів і це може тільки Бог. У Старому Завіті Бог теж зціляв через пророків, але ніколи не відпускав гріхи. У Новому Завіті цю владу Господь дає священикам і єпископам. Господь, який є добром і любов'ю, є всемогутній».

Далі проповідник продовжив: «Бог теж і сьогодні вибирає людей, якими послуговується у цьому світі, щоб спинити зло, війну. Тим людям дуже важко, тому важливо бути поруч з молитвою, присутністю, терпінням. Важливо не говорити багато слів, а просто бути поруч з тими, хто терпить. Подібно, як Богородиця була поруч з своїм Сином на Хресній Дорозі».

«Даваймо різнобічну підтримку тим, від яких залежить доля світу. А також допомагаймо всім тим, які потребують нашої підтримки і допомоги, бо саме цим ми можемо уприсутнити Ісуса між нами», - зауважив Владика Дмитро.

Того дня священичі свячення отримав диякон Юрій Ковальчук. Єпископ привітав нововисвяченого ієрея та побажав ревності та витривалості у покликанні у цей непростий для України час.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Допомогою ближнім можемо уприсутнити Ісуса між нами https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/030822/013.jpg#joomlaImage://local-images/2022/030822/013.jpg?width=1024&height=768 Super User