«Найвищий закон у Христовій Церкві - це любов», - владика Дмитро

Владика Дмитро Григорак, ЧССВ - єпарх Бучацький, очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі Пресвятої Трійці у свято Святого Духа і Пресвятої Трійці у с. Товстеньке.

Єпископ роздумував, яка має бути Церква Христова, та які мають бути міжлюдські відносини у ній: «Церква, у якій найвищий закон, - це закон любові. Церква має бути іконою Пресвятої Трійці. Бог є один, але триєдиний. Це таїнство, яке нам тяжко зрозуміти. Кожна особа є неповторною, самобутньою, але не є в собі закрита, а на іншу відкрита повністю, одна одну проникає до кінця. Проникаючи, не формує під себе, а утверджує іншу в її неповторності».

«Господь Бог створив нас на свій образ і подобу. Ми теж є покликані не формувати під себе наших ближніх у наших спільнотах, родині, Церкві, а, навпаки, утверджувати їх у неповторності. Бути за прикладом Пресвятої Трійці, як це було у первісному задумі Творця», - підкреслив єпарх Бучацький.

Також в той день єпископ уділив священичі свячення диякону Роману Дубині, освятив престіл та храм після відновлюючого ремонту.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Найвищий закон у Христовій Церкві - це любов», - владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/190622/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/190622/002.jpg?width=576&height=768 Super User