«Життя вічне полягає у пізнанні милосердного небесного Отця», - владика Дмитро

7 червня 2022 р. Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові.

У недільній проповіді єпископ пригадав вірним, що ця неділя є присвячена Отцям Першого Вселенського собору. Саме на соборі були проголошені певні догми – Символ віри, зокрема його перша частина, щоб окреслити нашу віру: що ми віримо в Бога, в Сина Божого Ісуса Христа, що маємо ту віру, яку Христос нам передав.

Владика роздумував над Євангелієм від Йоана: «Сьогодні ми чули молитву Ісуса, у якій Божий Син просить про себе, щоб Отець його прославив. І справді Ісус прославився у стражданнях. Бо якщо хтось прославився во славу Божу задля добра інших людей - це не є ганьба, це є Божа слава. У Бога інші мірки, як в людей».

«Також Господь особливо молився, просив за своїх учнів, за кожного з нас, які увірують у слова апостолів. Життя вічне полягає у пізнанні милосердного небесного Отця. Це не є тільки безконечна тривалість у часі, а й інша якість життя, так, як вчив нас Ісус Христос. Справжнє життя почалося з моменту нашого хрещення. Тому наше завдання, як християн, жити життям Церкви Христової, жертвуючи себе заради інших», - зауважив єпарх Бучацький.

У цей день з рук преосвященного владики Димитрія отримали дияконські свячення двоє семінаристів - Іван Касюк і Дмитро Заліпа.

Владика Дмитро побажав нововисвяченим дияконам витривалості та ревності у служінні Христові та Його Церкві.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Життя вічне полягає у пізнанні милосердного небесного Отця», - владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/080622/005.jpg#joomlaImage://local-images/2022/080622/005.jpg?width=1023&height=768 Super User