«Ця кров є пролита недаремно», - владика Дмитро

3 червня 2022 р. Б. в м. Чорткові Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький, під час похорону, звернувся зі щирим співчуттям до батьків, рідних, побратимів, друзів і всіх, хто прийшов провести в останню путь загиблого героя - воїна Гладія Андрія.

«Сьогодні прощаємося знов з тим, хто пішов захищати рідну Україну ціною власного життя. Саме такі, як він, на фронті захищають нас всіх від смерті, яка хоче нас знищити, як народ. Саме наші воїни, яким Бог дав покликання боротися і зупиняти темряву, йдуть мужньо в бій і проганяють ворога з нашої землі».

Далі єпископ продовжив: «Сьогодні немає слів, щоб потішити батьків, дітей, родину, друзів. Але, пам'ятайте, що ми - християни, тому знаємо, що смерть має кінець, а життя є вічне. Вічне життя починається вже, зараз, якщо ми віримо в того, хто помер і воскрес за нас. Наші воїни – Герої. Підсумковий іспит на  життя вони склали на відмінно, бо, подібно, як Христос віддав життя за нас усіх, так і наші воїни жертвують себе за нас».

«Саме на жертвах наших воїнів народжується і воскресає нова Україна. Наша зброя - це віра наша. Ми вистоїмо і переможемо, така бо воля Божа. Ця кров є пролита недаремно», - підсумував владика Дмитро.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ця кров є пролита недаремно», - владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/06062201/006.jpg#joomlaImage://local-images/2022/06062201/006.jpg?width=576&height=768 Super User