«Нехай Бог прославиться у Вашому храмі», - Владика Димитрій

15 травня 2022 р. Б., з нагоди освячення нового храму «Божого Милосердя» УГКЦ, дзвіниці, дзвонів, у с. Садки Товстенського деканату Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, – єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію.

Громада радо вітала Єпарха Бучацького, також і владика привітав парафіян храму «Божого Милосердя» з освяченням церкви, подякував всім, хто спричинився до розбудови святині. Єпископ в особливий спосіб згадав довголітнього пароха о. Івана Полевого: «Отець Іван Полевий, який розпочав будівництво цієї прекрасної Церкви, сьогодні вже з небес споглядає, як ми тут зібралися у цій новій святині, щоб прославити Боже ім’я і радіє разом з нами. Цей храм є для добра ваших нащадків. Дякую йому і вам усім за ваші труди, за такий прекрасний храм, зведений на Божу славу. Сьогодні святкуємо Неділю розслабленого. Перед нами постає хвора людина, яка потребує чоловіка, який би їй допоміг увійти в купіль. Господь Ісус своєю поставою крізь всю Євангельську Новину каже: «Ось Я є тим чоловіком!»».

Далі владика продовжив: «Христос при другій зустрічі у храмі  пригадує вже зціленому чоловікові і застерігає: «Більше не гріши». Маємо розуміти, що причиною всякого зла є гріх, який чинить сама ж людина. Зараз є багато хворих людей і наш Господь далі діє: дуже багато людей через віру в Бога і молитву священника стають здорові. Господь зціляє не тільки тіло, а всю людину: духа, душу і тіло. Важливо, щоб ми мали віру в Ісуса, а не в священника, який призиває Боже ім’я і цим іменем зціляє. Гріх і Бог – несумісні. Зовсім обіцяти, що не будемо грішити, не можемо, бо ми немічні і без Бога нічого не вдіємо. Але у цьому уривку Євангелія Господь звертає увагу на тяжкий гріх, який зводить людину на манівці».

«Також маємо знати, що наші терпіння і страждання Господь перемінює на спасіння, якщо ми Йому це жертвуємо. Є така порада Христової Церкви: жертвувати терпіння, які маємо і приймаємо з покорою: за когось, за чиєсь навернення і спасіння, наприклад, за себе, родину, Україну. Таку практику навіть використовували Папи Римські. Є в історії Церкви подія, яка підтверджує таку необхідність жертви. Отож, Папа попросив одного єпископа, щоб той знайшов двох чи трьох терплячих людей і попросив їх, щоб жертвували свої терпіння в наміренні Папи, який дуже цього потребував.  Сьогодні у нас триває війна, багато наших воїнів поранених, людей, які втратили домівку, дітей-сиріт… Жертвуймо свої терпіння і труднощі за них, за Україну, за перемогу. Це і буде нашим великим духовним внеском, який може зробити хвора, немічна людина чи ті, які разом з нею терплять, а також всі ми», – заохотив Єпарх Бучацький.

«Молитвою, терпіннями та ділами милосердя ми зможемо прихилити небо до землі. Мати Божа Фатімська просила молитися за навернення Росії, і наприкінці вона сказала: «Моє Серце переможе». Зараз ми йдемо по Хресній дорозі, зараз триває наша українська Голгота. Але маємо вірити, що буде воскресіння, – Бог переможе все зло. Тільки просімо, щоб це було якнайскоріше і з найменшими втратами.  Немає такої проблеми, яка не вирішується для тих, хто покірно, витривало і наполегливо молиться вервицю. Наші воїни мають зброю, але і ми маємо надпотужну зброю – вервицю. Нехай Бог прославиться у вашому храмі, у ваших душах та у всій нашій Україні своєю всепереможною силою і любов’ю», – побажав мирянам та пастирю, о. Борису Стасюку, владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Нехай Бог прославиться у вашому храмі», – владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/230522/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/230522/002.jpg?width=576&height=768 Super User