«Мати Божа! Ось Твоя Україна і вона кровоточить», - Владика Дмитро

1 травня 2022 р. Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький розпочав Молебень до Пресвятої Богородиці, біля фігури Люрдської Матері Божої в м. Чорткові. Молебень щодня, почергово, відправлятимуть священики місцевих парафій за Україну і її перемогу над російськими окупантами.

Звертаючись до присутніх, єпископ сказав: «Саме у цей місяць травень Богородиця продовжила свої об'явлення у Фатімі1917 року. Сьогодні і ми кажемо їй: «Мати Божа! Ось Твоя Україна і вона кровоточить». Вона - наша Мама, а ми - її діти, тому можемо про все їй розповісти і все просити».

Далі архиєрей продовжив: «Папа Франциск, Блаженніший Святослав і весь єпископат, духовенство цього року посвятили Росію і Україну Непорочному Серцю Марії. Це не випадок, це прохання Діви Марії. Богородиця має повноту влади, вона просить і Господь виконує. Пречиста Діва Марія має досконалий зв'язок з своїм Сином, вона є нашою заступницею».

«У 1037 році, як каже наш найстарший літопис, Ярослав Мудрий збудував у Києві на «Золотих воротах» храм Благовіщення. В цьому храмі князь Ярослав Мудрий 1037 року посвятив Київську Русь – Україну – Матері нашого Спасителя, Пресвятій Богородиці. Князь Ярослав Мудрий посвятив Русь -Україну під її материнської Покров. Щодня тут будуть молебні, тому запрошую і заохочую Вас до молитви. Також молімся на вервиці, бо немає потужнішої молитви, як молитва народу на вервиці. Як діти Марії встаньмо до духовної боротьби», - підкреслив Владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Мати Божа! Ось Твоя Україна і вона кровоточить», - Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/04052202.jpg#joomlaImage://local-images/2022/04052202.jpg?width=1280&height=960 Super User