«Молімся, щоб скоріше стався тріумф Непорочного Серця Марії, бо це і є найбільша перемога», - Владика Дмитро

26 квітня 2022 р. Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький у співслужінні отців-василіян, очолив Архиєрейську Святу Літургію у Василіянському храмі Преображення Господнього в м. Чорткові.

Згідно Євангельського уривка, єпископ сказав: «При ламанні хліба апостолам відкрилися очі на добро, подібно, як Адамові і Єві в раю, відриклися очі на зло, коли вчинили первородний гріх. В Еммаусі Господь заново через Євхаристію дарує себе людям. Євхаристія спершу мала назву ламання хліба. В той час Христос 40 днів утверджував учнів в тому що Він воскрес. Зараз ми знаємо, що Він воскрес, але нам треба утверджуватися не тільки, що воістину воскрес, але, що Він є живий між нами, всюди присутній. Бо коли приходять до нас випробування і страждання, ми питаємо, як у псальмах: «Господи, де твоє обличчя?» У цей момент треба сильно вірити, що Він є. Але чи Він є в нашій душі і свідомості?».

Далі Владика Дмитро продовжив: «В теперішній, надто складний час, ми теж питаємо: «Чому, Боже, ти все це допустив?». Маємо знати, що Бог не ламає волі людини, навіть злої. Він дав цю волю людині і є її найбільшим гарантом. Бог не ламає злої волі, тільки збуджує добру волю у добрих людей. Бог дав нам силу духа і ми стоїмо у цій війні, і досить непогано. Витримуємо такий удар, при якому інші народи можливо би і здалися. Бог це все бачить, Він з нами співстраждає, дає нам волю і віру до перемоги».

Архиєрей роздумував: «Звідки наші воїни беруть силу там, на полі бою, стояти? Адже не всі вони мають Євхаристію, Сповідь. Справа не тільки в споживанні, а в тому, чи ми живемо так, як вчить Євхаристія. Жити для інших, коштом себе, не осквернюючи Євхаристію, - це і є найвищий вияв любові. Зараз є момент істини. Хоч ворог чисельніший, Україна стала одним великим організмом, де кожний член виконує свою функцію».

«Бог нас об'єднав і ніщо нас не переможе, межа пройдена, такий є Божий план. Так як Бог творив світ одним своїм Словом, так і тепер Бог сказав: «Будьте українці!» А ми відповіли Господеві: «Будемо!». Це є початок народження нового Божого українського народу. Всьому світові видно, що Бог є з нами. Мусимо цю єдність кріпити», - заохочував проповідник.

«Зараз є багато ненависті... Якщо ми хочемо, щоб Бог переміг у цій війні малою кров'ю, маємо перемагати ту ненависть, трансформувати її на молитву за навернення. Мати Божа просила: «Моліться за навернення Росії!». Це недаремно всі: і Папа, і Блаженніший, і єпископи посвятили її Непорочному Серцю Марії. Молімся за воїнів, за маріупольців, за ранених, за полонених, бо Бог є з ними ще більше, як з нами. Молімся, щоб скоріше стався тріумф Непорочного Серця Марії, бо це і є найбільша перемога», - завершив єпарх Бучацький УГКЦ.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Молімся, щоб скоріше стався тріумф Непорочного Серця Марії, бо це і є найбільша перемога», - Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/270422/004.jpg#joomlaImage://local-images/2022/270422/004.jpg?width=1023&height=768 Super User