«Дійсно, Ви, отці, служите нашим вірним, а не пануєте», - Владика Дмитро

У Великий четвер, у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в Чорткові, Владика Дмитро здійснив Чин умивання ніг дванадцятьом священикам.

Єпископ, умивши ноги своїм священикам, сказав: «Хочу подякувати всім нашим отцям за служіння. Дійсно, Ви, отці, служите нашим вірним, а не пануєте. Зараз ми проживаємо Голгофту, але вона завершується воскресінням. Цей момент є дуже важкий, ми маємо полегшити терпіння нашого народу, бути киринейцями. Особливо для тих, які прибули зі Сходу України».

«Це є час глобальних змін, Бог робить велику зміну. В цій боротьбі ми є на першій лінії духовного фронту. В цей вирішальний момент мусимо мати дуже тісну єдність з Господом. Не тільки в часі Сповіді, Євхаристії, а завжди. Важливо, щоб ми не були формальні, а мали правдиву єдність з Господом і з Церквою, яка є нашою родиною. Кожен має своє служіння і ніхто не є вищий чи нижчий. Дякуємо Вам, отці, за те, що піднімаєте людей до служіння», - продовжив проповідник.

«Між нами є тут отець Петро Майка, який служив в Ізюмі, до останнього, нашим вірним. Служив Службу Божу під обстрілами. Дякую Вам, отче Петре, за те, що були там, де хотів Вас бачити Господь стільки, скільки Він там Вас потребував. Велике Вам спасибі і низький уклін від мене і від всього єпископату», - зауважив єпископ.

«Дякуємо теж нашим мирянам, які зуміли відпустити своїх синів, щоб захищали нас. Дякуємо тим, які впустили до своїх домівок вимушено переселених людей, які втікали від обстрілів. Коли їм відключили газ чи світло, Ви дали тепло своїх душ. Бог робить з нас велику націю, а від нас залежить щоб наша нація була Божою, і щоб на першому місці був Бог», - завершив єпарх Бучацький.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Дійсно, Ви, отці, служите нашим вірним, а не пануєте», - Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/250422/008.jpg#joomlaImage://local-images/2022/250422/008.jpg?width=1152&height=768 Super User