«Немає таких слів в людській мові, щоб загоїти вашу рану, тільки Бог може її зцілити», - Владика Димитрій

Звертаючись до рідних загиблого воїна із смт. Товсте Олега Андрощука (Русиняка), єпископ сказав: «Найперше моє слово співчуття для родини нашого героя Олега від нас, духовних осіб, і від всіх українців: «Немає таких слів в людській мові, щоб загоїти вашу рану, тільки Бог може її зцілити. Багато нині матерів, дітей, дружин плачуть над домовинами своїх рідних. Це є найкращі сини України і ми, нашим життям, є їм зобов'язані завжди. Смерть Вашого сина - це гірка ціна свободи нашої нації».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Бачимо, що ворог не має людського обличчя, це не армія, а збір якихось злочинців».

«Ми не можемо не перемогти, бо за нами правда, свобода, з нами Бог і його вічні цінності. Віримо, що перемога буде, тільки питання: коли і якою ціною? Напередодні страсного тижня наші воїни є подібні до Христа. Так, як Господь помер не за себе, а за всіх нас, так наш воїн Олег помер за всю Україну і її вільний народ. Маємо про це думати перед Пасхою», - підкреслив Владика Димитрій.

До слова, воїн Олег Андрощук (Русиняк) із родини Січових стрільців. Його дідусь загинув, захищаючи Україну. Коли ж почалась війна, Олег не зміг залишитися осторонь. «Я мушу зробити так, як мені підказує совість», - казав військовий.

До останніх днів свого життя він захищав мирних жителів, українських дітей від бомбардування. За свободу України він, як і його дідусь, віддали найцінніше – своє життя.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Немає таких слів в людській мові, щоб загоїти вашу рану, тільки Бог може її зцілити», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/18042201/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/18042201/002.jpg?width=576&height=768 Super User