«Бог є найбільшим гарантом нашої свободи», - Владика Димитрій

Підчас недільної проповіді 10 квітня 2022 р. Б. в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла єпарх Бучацький сказав: «Господь вже вкотре говорить своїм учням, що буде розп'ятий і на третій день воскресне, але учні не розуміють про що говорить і мріють про владу. Чому Ісус мусів бути розп'ятий, чому Юда мусів зрадити, чому фарисеї мусіли видати Ісуса на таку ганебну смерть? Де ж тоді вільна воля людини? Деякі релігії кажуть, що це доля написана на роду, але це не є правда. Ми віримо, що Бог є гарантом вільної волі людини. Вони всі мали вибір. Бог дає вільну волю, але і наперед знає хто що вибере, бо бачить майбутнє. Тут є питання вільної волі і сумління».

Далі Владика Димитрій продовжив: «Фарисеї не пізнали Христа, а прості рибаки пізнали. Голос совісті - це голос Божий. Христос говорив до глибини сумління людини, до глибини її серця. Фарисеї теж чули цей голос власного сумління, бачили чуда, оздоровлення, воксресіння, але заглушили свою совість і розіп'яли Ісуса. Бог дає вільну волю людині, він її не змушує, але попереджає. Бог є найбільшим гарантом нашої свободи. Свобода - це бути вільним від зла і вибирати Божу волю, вчить Католицька Церква, бо гарантом вільної волі є Бог. Немає долі, немає фатуму, є свобода вибору. Коли я вибираю зло, я стаюся більше закритий на Божу волю».

«Чому Бог допустив цю війну, яка несе за собою страшне зло? Тому, що є воля людська, яка вибирає зло, і якщо це трапляється часто, вона є нездатна вибирати добро. Нерозкаяні грішники теж будуть зупинені Богом, так як ті, які на нас напали, і на них Господь має свою управу. Подібно, як Марія Єгипетська, до якої Бог діткнувся до сумління і вона навернулася, так Бог може, через наші молитви, навернути всіх грішників. Христос хоче, щоб ми молилися за їх навернення, бо це добре не тільки для них, але і для нас. Молімся за тріумф і перемогу Непорочного Серця Марії в Росії і в Україні. Бо ця війна - це, насамперед, духовна лінія боротьби добра і зла, про це свідчать наші воїни. Будьмо людьми вільними, відкидаймо гріх і вибираймо волю Божу завжди і щодня», - заохотив проповідник.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Бог є найбільшим гарантом нашої свободи», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/13042201.jpg#joomlaImage://local-images/2022/13042201.jpg?width=1280&height=960 Super User