«Цей час є часом нашої Голгофти, часом нашого Благовіщення і часом нашого Воскресіння до нового життя», - Владика Димитрій

7 квітня 2022 р. Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький на храмове свято очолив Архиєрейську Святу Літургію в Прокатедрі Благовіщення Пречистої Діви Марії в м. Бучачі.

Звертаючись до вірних, єпископ поділився своїми думками: «Життя кожного з нас зачалося в лоні нашої матері. Сьогоднішнє свято теж нам пригадує, як Божий Син прийшов до людства, ставши людиною найперше у лоні Діви Марії з Назарету. Напочатку свято Благовіщення вважалося Господським, але потім Бог через свою Церкву ізволив зробити акцент на Діві Марії. Богородиця у 15 років була зовсім юною, коли прийшов до неї Архангел Гавриїл. Проте, вона не впала в паніку, а тримала себе достойно. Читаючи Євангеліє, ми бачимо, що Бог не питав її згоди, але настільки був впевнений у її «так», що відразу відкрив їй плани щодо спасіння людства. Марія теж мала велику довіру і впевненість в Бозі. Ця довіра була взаємною і безмежною, вона знала Бога, мала глибокий зв'язок з Богом».

Далі єпископ продовжив: «Марія не мала первородного гріха, не існувало бар'єру між нею і Богом і це давало їй можливість мати глибокі знання про Бога, чути Бога. Марія не мала гріха, але мала вибір і вибрала Божу волю. Бог є гарантом нашої свободи. Гріх забирає свободу, забирає життя. Ми це можемо побачити явно у теперішній час, коли наш ворог-окупант зло хоче представити, як добро і забирає життя наших людей».

«Наші молитви і праведне життя мають вирішальне значення у нашій перемозі. Наш Господь дуже високо підняв нашу Україну, весь світ дивиться на нас, а ми стоїмо, бо з нами Бог. Бог допустив, щоб зло виявилося. Прийшов час, коли Бог це зло усуне. Цей час є часом нашої Голгофти, часом нашого Благовіщення і часом нашого Воскресіння до нового життя», - зауважив проповідник.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Цей час є часом нашої Голгофти, часом нашого Благовіщення і часом нашого Воскресіння до нового життя», - Вла https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/10042201/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/10042201/003.jpg?width=1024&height=768 Super User