«Ваш син - не тільки Ваш син, він - син України і всього українського народу», - Владика Дмитро

26 березня 2022 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький УГКЦ, очолив Чин похорону воїна Романа Лебухорського із с. Золотий Потік, що на Бучаччині.

Владика висловив співчуття мамі і всім рідним та подякував за те, що дали життя, виховали і благословили сина на подвиг за Україну: «На жаль таких сумних подій є багато сьогодні по нашій українській землі. Ваш син - не тільки Ваш син, він - син України і всього українського народу. Щоб те зло зійшло з нашої землі назавжди, мусять бути герої, які його знищать. Ціною наших найкращих синів і дочок це зло буде знищене. Так, як смерть Ісуса Христа стала життєдайною, так життя наших героїв, які поставили себе на вівтар за Україну, є життєдайне, бо ми, як народ, як нація, вже би не існували, якби не вони. Все перейде, лишиться тільки любов. Бог є любов. Саме ця любов дає нам силу перемогти страх. Любов перемагає навіть страх смерті».

Далі владика продовжив: «Це прощання є дуже тяжке, тут ми вже не побачимося, але наш герой Роман житиме вічно. Він нас бачить, любить і є заступником там, в небі, за нас і всю Україну. Воїн Роман жив Україною, бо пішов на війну ще в період, коли тільки вона почалася на Сході нашої держави. Гаряче вірив у перемогу над окупантом, заявляв рідним, що йому не страшно померти за Україну. Був у «Правому секторі», де є безкомпромісні бійці. Віддав себе цілопально за Україну. Ми, які живемо, маємо виконати наказ наших героїв: «Не дати пропасти Україні, відігнати ворога від нашої землі!». Їхня заступницька молитва перед престолом Всевишнього - це сильна зброя супроти ворога».

«Вчора Святійший Отець Папа Франциск і наш Блаженніший Святослав віддали в опіку Непорочного серця Марії Україну і Росію. Тепер за нашою Небесною Матір'ю останнє слово, згідно нашої віри. Отже вірмо в перемогу і все робімо для того, щоб її отримати чимскоріше», - заохотив єпископ.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ваш син - не тільки Ваш син, він - син України і всього українського народу», - Владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/270322/007.jpg#joomlaImage://local-images/2022/270322/007.jpg?width=1024&height=768 Super User