Владика Димитрій разом з монахами Василіянами відновив чернечі обіти

14 січня 2022 р. Б., на свято Василія Великого Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький завітав до обителі отців Василіян, щоб разом зі співбратами у монашестві, помолитися Святу Літургію, а також відновити чернечі обіти.

Підчас проповіді єпископ роздумував над подією обрізання Господнього, а також над життям Василія Великого, який є засновником Василіянського чину. Зокрема, владика сказав: «В старому Завіті ім'я означало місію, яку людину мала би здійснити впродовж свого життя, згідно Божої волі. Василій - означає цар, в перекладі з грецької мови, бо він справді був царем духа. Був видатним богословом всіх часів, на його трактатах базується Символ віри, який ми і сьогодні промовляємо під час Святої Літургії. Також він є законодавцем монашого життя, його правила за основу взяли всі монахи католицької церкви».

«Святий Василій жив свято. Багато постив, не спав, чував, але до своїх учнів казав бути милосерднішими до свого тіла. Віру ще дитиною черпав від своїх батьків, які, були і багаті, і побожні. У родині було дев'ять дітей, з них троє стали святими», - продовжив проповідник.

«Папа Франциск каже: «Замало є народити дитину, щоб зватися батьками. Важливо є передати дітям дар віри». Молімося, щоб наші українські родини плекали змалку у своїх дітях дар віри і прагнення бути святими», - завершив єпарх Бучацький.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Владика Димитрій разом з монахами Василіянами відновив чернечі обіти https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/180122/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/180122/003.jpg?width=1024&height=768 Super User