«Не біймося свідчити про Христа там, де ми є кожного дня », - владика Димитрій ( Григорак) - єпарх Бучацький

Архиєрейську Святу Літургію на свято Первомученика Степана 9 січня 2020 р.Б. в м. Чорткові у монастирі Преображення Господнього, отців Василіян очолив владика Димитрій ( Григорак), єпарх Бучацький, у співслужінні співбратів по чину.

Звертаючись до вірних, владика сказав: « Словами «…переслідували мене, то і вас переслідуватимуть », Господь хоче повернути нас до першоджерела, щоб, споглядаючи на життя перших християн, мучеників за Христову віру, ми вчилися жити вірою».

Далі єпископ продовжив: «Наша суть є божественна. Ми не тварини,ми богоподібні особи. Цей зв’язок з Богом є для того, щоб ми обожествлювалися , ставали в житті подібними до Бога. Тільки той, хто з’єднаний з Христом, може чинити волю Божу».

«Ми самі не можемо спинити зло в собі, тільки з Божої ласки. В цей час, коли ми святкуємо Різдво, християн на Сході вбивають, а вони свідчать про Христа. Папа Іван Павло ІІ сказав, що кров мучеників не кличе до помсти, а до приймання. Не біймося свідчити про Христа там, де ми є кожного дня. Заохочую вас жити вірою, щоб це було видно для всіх. Важливо, щоб ми не пропустили те, що насаджують нашим дітям в школі. Відносно гендерної політики.

Жийте так, як пропонує Христос, утверджуйте присутність Бога насамперед вдома!», - завершив владика Димитрій.

Після Святої Літургії молодь парафії представила різдвяний Вертеп, а відтак всі колядували та пригощалися пампухами.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Не біймося свідчити про Христа там, де ми є кожного дня », - владика Димитрій ( Григорак) - єпарх Бучацький https://buchacheparchy.org.ua/ Super User