Бучацька єпархія приймала гостей з м. Ізюм

Сотні кілометрів дороги, десятки цікавих особистостей, десятки визначних, унікальних місць. І все це Україною, і всі ці особистості справжні українці, і всі ці місця на нашій українській землі.

У період з 16 по 26 серпня група родин з міста Ізюм Харківської області, з числа ВПО та родин учасників бойових дій, мали сімейні візити до західного регіону нашої країни. Мандрували Карпатами, познайомилися з народним мистецтвом Гуцульщини та Покуття, відвідали музей мистецтв Прикарпаття, мали можливість доторкнутися до автентичного, українського мистецтва писанкарства у Коломиї, відвідали храми, монастирі, церкви у Яремчі, Івано-Франківську, Бучачі, Чорткові, які вважаються архітектурними пам’ятками нашої країни. Особливо приємним моментом усього перебування в західному регіоні було проживання у родинах, які приймали наші сім’ї. Спільне дозвілля, теплі, родинні вечори точно зблизили людей. Дехто відкрив для себе, що має дуже багато спільного з приймаючими родинами – це і бажання миру в країні, і її процвітання, спільні політичні та релігійні погляди. Ця подорож цінна не тільки враженнями від мандрівок, а й тими відчуттями, які залишилися після спілкування з людьми. З’явилося стале переконання, що Україна єдина, її народ прагне до спільних ідей, дбає та плекає спільні цінності.

Вкрай цінним для нашої групи був досвід соціальної роботи, яку проводять УГКЦ у м. Чортків, це і реабілітаційна діяльність з дітками, які мають інклюзію різного рівня, робота з молоддю, людьми похилого віку, реабілітаційна робота з молодими матусями, які мають різну залежність.

Щира подяка за пережиті моменти, спільну молитву, організацію та проведення екскурсій та зустрічей очільнику Бучацької єпархії УГКЦ владиці Дмитру Григораку.

Сімейні візити реалізовані в рамках проекту «Карітас Харків» «Зміцнення соціальної згуртованості» за підтримки Карітасу України та Бучацької єпархії УГКЦ.

Учасники візиту

Бучацька єпархія приймала гостей з м. Ізюм https://buchacheparchy.org.ua/ Super User