«Якщо ми нашим дітям дамо освіту, маєтки, відповідну працю, а не передамо віри в Господа, то не дамо нічого», -владика Димитрій Григорак, єпарх Бучацький

Архиєрейську Святу Літургію, з нагоди свята великомученика Димитрія, очолив Преосвященний Владика Димитрій (Григорак), єпарх Бучацький, ЧСВВ, у співслужінні о. д-ра Андрія Івана Говери, митрофорного протоієрея, синкела у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ та духовенства єпархії в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла у м. Чорткові 8 листопада 2018 р.Б..

На свято також прибули декани та священики Бучацької єпархії, представники влади, різних молитовних спільнот та благодійних організацій.

Наводячи приклади з життя святого Димитрія, у своїй проповіді владика Димитрій вказав на три спокуси, які мав святий: влади, слави і багатства: «Такі ж спокуси мав і сам Господь, і також маємо ми. Як сказав святий Августин: «Неспокійне моє серце допоки не спічне в тобі, Господи», - так маємо і ми говорити своєю поставою до життя, поборюючи ці спокуси».

Далі єпископ продовжив: «Хто пізнав приємність бути з Богом, того вже важко збити з доброї дороги. Багатство, сите і прогнозоване життя, робить нас дальшими у стосунку до Бога».

«Спитаймо себе: «Для чого я живу, що є головним у моєму житті?». Зробімо ревізію свого життя!

Якщо ми нашим дітям дамо освіту, маєтки, відповідну працю, а не передамо віри в Господа, то не дамо нічого. Віра - це найважніше в житті», - підсумував проповідник.

Після Святої Літургії о. д-р Андрій Говера зачитав вітальну грамоту від Митрополита Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василія Семенюка з нагоди іменин владики Димитрія.

Також владику вітали і діти з Катедрального Собору Верховних Апостолів Петра і Павла, і парафіяни з ближніх парафій, зокрема з с. Горішня Вигнанка, де за сприянням владики вже височіє новозбудований храм. До чисельних привітань долучилися брати –симінаристи з ІФДС, представники влади та різні молитовні та благодійні спільноти.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Якщо ми нашим дітям дамо освіту, маєтки, відповідну працю, а не передамо віри в Господа, то не дамо нічого», https://buchacheparchy.org.ua/ Super User