Храмове свято Верховних Апостолів Петра і Павла

На храмове свято у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла Архиєрейську Літургію очолив Владика Димитрій (Григорак) - єпарх Бучацький у співслужінні єпископа–помічника Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії владики Теодора (Мартинюка) та Правлячого Архиєрея єпархії Гроссето (Італія) - владики Рудольфа Четолоні, а також священнослужителів Бучацької єпархії.

До чисельної кількості вірних звернувся у проповіді владика Теодор, вияснюючи найважливіші цінності людського життя, віру в Господа нашого Ісуса Христа і приналежність до правдивої Христової Церкви.

Єпископ наголосив: «Ніякі багатства, статуси і можливості не є надважливими, як віра в нашого Господа. А друга цінність - це Вселенська Католицька Церква і ми є частинкою тієї Церкви. Приналежність до неї була потверджена кров’ю мучеників за єдність Христову, а сьогодні вірністю її дочок і синів, вас тут присутніх. Христос на Петрі збудував свою Церкву, свою, нелюдську, і сам її будував, і будує. Петро то є перший папа, а сьогоднішній папа Франциск представляє апостола Петра. І це є так знаменно, що тут ви маєте храм апостола Петра і Павла, які своїм життям дали нам чудовий приклад до наслідування».

Також владика Теодор запросив всіх на відпуст до Марійського Центру в Зарваниці.

Після Літургії до вірних звернувся єпископ Рудольфо і подякував за ревне служіння в Італії греко-католицьких священиків, а також за добре свідчення віри наших заробітчан.

Владика Димитрій (Григорак) подякував всім присутнім і побажав благословенного храмового свята, наслідуючи апостолів Петра і Павла.

Слід додати, що перед Катедральним Собором Петра і Павла в Чорткові встановили перший рекорд в Україні, де зібралися всі, хто має ім’я Петра, Павла, Павліни та Петронелі, загальна кількість становила 228 осіб, які вкінці заспівали «Боже, Великий, Єдиний».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Храмове свято Верховних Апостолів Петра і Павла https://buchacheparchy.org.ua/ Super User