«Життя дається раз, тому спішімо його жити з Богом», - владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький

В Вербну неділю, 1 квітня 2018 р. Б., Божественну Літургію у Катедральному Соборі Петра і Павла в м. Чорткові очолив Преосвященний Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - єпарх Бучацький.

У своїй проповіді єпископ наголосив: «Не лоза є найважливіша нинішнього дня, а Христос і наше єднання з ним у Святих Таїнствах. Уважно гляньмо на своє серце, чи воно дійсно нас тягне до миру і єднання з людьми? Трагедія юдеїв в тому, що вони не прийняли Месію, який вийшов з них. З Христом прийшла благодать, а вони залишилися жити в законі, не прийняли благодать. Дуже важливо нам не бути людьми натовпу,бо натовпом дуже легко маніпулювати. Голос Божий лунає сьогодні невидимо, але чітко, осібно і через провідників Церкви, та чи ми хочемо його чути?».

«Чому ми йдемо до Сповіді лише раз на рік? Душа, щоб відчувати Бога, йти за Ним, не розминутися з Божою волею має бути чистою. Життя дається раз, тому спішімо його жити з Богом. Хто для мене є Ісус? Це питання залишаю відкритим для себе і для Вас сьогодні», - завершив владика Димитрій.

Після Літургії відбулося освячення лози.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Життя дається раз, тому спішімо його жити з Богом», - владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький https://buchacheparchy.org.ua/ Super User