Архиєрейські відвідини с. Новоставці

4 лютого 2018 р. Б. в Неділю Блудного Сина Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ з душпастирським візитом відвідав парафію Святого апостола Томи с. Новоставці Бучацького деканату.

Перед храмом Єпарха Бучацького зустрічала святошна громада та настоятель о. Іван Гнилиця, який запросив Єпископа очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні деканального духовенства та освятити іконостас.

В часі проповіді Владика Дмитро розважав з вірними над притчею про блудного сина: «Батько блудного сина любить своїх синів без жодної умови, без жодних діл і заслуг, він просто їх любить бо вони його сини, не за щось, а тому, що вони є…».

«Сини любили батька за щось, один за гроші, інший за майбутню винагороду, за майно, яке їм залишиться після смерті батька. У цьому є різниця, між справжньою любов’ю і її замінниками», - продовжив Єпископ.

«Справжнє щастя тільки в Бозі, бо поза Богом щастя немає. Тільки Бог є самим щастям, Він є всяким добром. Бідні і нещасні є ті люди, які шукають щастя і щасливої долі поза Богом, але Бог хоче щоби всі спасалися без винятку…», - підсумував Архиєрей.

Також цього дня Преосвященний Владика Дмитро уділив ієрейські свячення дияконам Володимиру Денису та Андрію Панікаревичу.

Насамкінець Божественної Літургії Владика Дмитро висловив слова вдячності отцю-настоятелю та громаді та відзначив найактивніших жертводавців подячними грамотами. Відтак лунало «многоліття» та духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейські відвідини с. Новоставці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User