Різдвяна просфора в Бучачі

28 січня 2018 р. Б., в неділю Митаря і Фарисея, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав Прокатедральний собор Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучача, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію та прийняв участь в Різдвяній просфорі.

Перед храмом Архиєрея зустріла численна громада, молодь та о. Зиновій Войтюк – адміністратор Прокатедрального собору. Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні: о. Зиновія Войтюка – адміністратора собору та декана Бучацького і о. Володимира Гнилиці – сотрудника.

В часі проповіді Преосвященний Владика роздумував з вірними над постатями митаря і фарисея в недільному євангельському уривку. «У цій притчі Господь не оправдує фарисея, але оправдує митаря – грішника, де тут логіка? Фарисей закон виконував і вийшов неоправданий, а митар закон не виконував, і вийшов з храму оправданим. Де тут справедливість?», - роздумував Єпископ.

«Господь дивиться не тільки на наші діла зовнішні, Він дивиться на наше серце і душу. Чому ми робимо ті діла? Яка мотивація і який намір добрих діл? З якою метою ми це все робимо?», - продовжив Владика Дмитро.

«Виявилося, що фарисей це все робив на показ, він жив правильно, робив добро, але робив це не на славу Божу, не для того, щоб допомогти іншим, а на свою славу. Фарисей мав себе за щось велика, мав гординю, а Бог гордим противиться», - підсумував Єпарх Бучацький.

Також цього дня Владика Дмитро уділив ієрейські свячення диякону Володимиру Дрозді – випускнику ІФДС та Папського інститут Івана Павла ІІ в Римі.

По завершенні Божественної Літургії розпочалася спільна Різдвяна просфора, в якій прийняло участь понад 70 осіб, серед яких були: воїни АТО, діти сироти, родичі та близькі полеглих за волю і свободу України, волонтери та представники місцевої влади.

В часі «просфори» учасники мали змогу спільно поколядувати та послухати виступи артистів і музичних колективів, які прибули із Івано-Франківська та місцевих Бучацьких, а також наживо переглянути візит Святішого Отця Франциска до Собору Святої Софії в Римі.

На завершення «просфори» Владика Дмитро висловив слова вдячності всім організаторам, а особливо о. Володимиру Гнилиці, якому вдалося зреалізувати таке грандіозне дійство.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Різдвяна просфора в Бучачі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User