На Монастирищині освячено храм

21 листопада 2017 р. Б., в день коли Церква святкує торжество святого архистратига Михаїла і всіх Божих ангелів, владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький з душпастирським візитом відвідав с. Олеша Монастириського деканату, де освятив храм після відновлення.

Перед храмом єпископа зустрічала парафіяльна молодь та настоятель - о. Ігор Джиджора. Опісля розпочався чин освячення: храму, престолу, кивоту, проскомидійника та нового іконостасу, а відтак Архиєрейська Божественна Літургія, яку Єпарху Бучацькому співслужили священики Монастириського деканату.

Після читання Святого Євангелія із повчальним словом до вірних звернувся владика Дмитро: «…сьогодні в вашому храмі, вашому селі надзвичайна подія, ми освячуємо нову церкву, хоча вона була збудована раніше, фундамент і стіни ті самі, але стався нещасливий випадок і вона погоріла. Проте Господь через вашу віру, ваші труди, зусилля і жертвенність відбудував ще кращий храм, ніж той, що був…», - повчав Владика Дмитро.

На завершення проповіді Архиєрей закликав: «…чуваймо, будьмо уважні, слідкуймо за собою і вміймо бачити, де добро, а де зло. Ось ця церква, це ще один доказ того, що Ви вибрали Бога і перемогли, але війна триває, хай кожен наш прожитий день буде нашою перемогою, перемогою Бога в нашому житті над всяким злом…».

Насамкінець Божественної Літургії Єпарх Бучацький нагородив настоятеля парафії о. Ігоря Джиджору та найбільш активних жертводавців та будівничих подячними грамотами. Відтак лунало «многоліття» і духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний», яким завершилося святкування.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

На Монастирищині освячено храм https://buchacheparchy.org.ua/ Super User