«Пані Галина Грицьків житиме поміж нас через все те добро, яке чинила за життя», - о. В. Заболотний – протосинкел Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальну панахиду та освячення меморіальної дошки місцевої поетеси Галини Грицьків в м. Чорткові очолив протосинкел Бучацької єпархії УГКЦ о. Володимир Заболотний у співслужінні о. д-р Мирослава Думича та о. Романа Герасиміва 20 листопада 2017 р. Б..

Вшанувати пам’ять близької людини, співробітниці і просто вчительки життя прийшли студенти та викладачі медичного коледжу, де п. Галина багато років пропрацювала викладачем, і представники міської та районної рад, і сусіди, а також добрі друзі, і знайомі.

«Відтепер на стіні цього будинку буде не просто усміхнене зображення п. Галини, а вона житиме поміж нас, через все те добро, яке чинила за життя, перед тим, як відійти у вічність», - сказав о. Володимир.


Пані Галина народилася в с. Ванівка Кроснянського району Краківської обл.. Коли навчалася в школі, пережила насильницьке виселення етнічних українців з території Лемківщини. За незалежність України боролася гострим та виховним педагогічним словом, віршами, публіцистичними статтями. Вела активний спосіб життя допоки були сили. Як вірна донька відстоювала права українців: їх мову, волю і незалежність рідної України.

Вона приймала активну участь у відродженні церковного життя в період незалежності України і завжди займала мудру християнську позицію.

За покликом серця Галина Грицьків була щирим патріотом рідного краю. Її завжди хвилювали і боліли його проблеми, його душевні рани. Україна – то її молитва. Ця жінка багата різними талантами. Її знали як майстриню декоративного розпису, писанкарку, вона брала участь у художній самодіяльності, співала у церковному хорі в храмі Верховних Апостолів Петра і Павла.

Після посвячення меморіальної дошки, яку відкрив пан Степан Грицьків, чоловік п. Галини, в РБК ім.К. Рубчакової у м. Чорткові відбувся вечір-реквієм, присвячений пам’яті поетеси.

Любляча мати, дружина, бабуся, поетеса, громадський діяч, досвідчений викладач, почесний житель м. Чорткова насправді заслужила любов і повагу серед людей.

Неймовірне чуття прекрасного, велич і щедрість душі, що проявлялися у вмінні підтримати і похвалити, підказати і допомогти, тверда життєва позиція, активність і безкомпромісність в поєднанні тактовністю і делікатністю, – такою її згадували того вечора у віршах, піснях, спогадах рідні, друзі, духовні особи і всі, хто її знав.

Саме такі люди творять історію своєю щирою душею, небайдужістю та непоказним патріотизмом.

Будучи поетесою, пані Галина мала талант проникати словом у душу, вона залишила для нащадків найголовніше - пам’ять про себе у віршах, які не можуть нас залишати байдужими.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Пані Галина Грицьків житиме поміж нас через все те добро, яке чинила за життя», - о. В. Заболотний – протоси https://buchacheparchy.org.ua/ Super User