Владика Дмитро відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в прокатедральному соборі

8 жовтня 2017 р. Б., в 18-ту Неділю по Зісланні Святого Духа, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ з нагоди завершення місій, які провадили отці Редемптористи відвідав Благовіщенський прокатедральний собор у м. Бучачі, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Перед храмом Архиєрея зустрічала святошна громада на чолі якої був о. Зиновій Войтюк – декан Бучацький і адміністратор прокатедрального собору. По зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні о. Зиновія та о. Володимира Гнилиці.

В часі проповіді Владика Дмитро разом з вірними роздумував над 5-ю главою Євангелія від Луки, яка розповідає про покликання апостолів. «Люди в той час не знали, що Ісус Христос є не тільки людиною, а й втіленим Богом, вони до нього ставилися по-різному, як до пророка, як до видатного чоловіка, або як до бунтаря…», - розповів Владика Дмитро.

«Нам здається зовсім не дивним, що побачивши чуда, які робив Господь, почувши Його слово, апостоли покинули все і пішли за Ним. Для нас це все дуже просто і зуміло, але кинути все, і піти за кимось, кого ти вперше побачив, це є великий ризик - авантюра», - продовжив Єпископ.

«Ісус показав майбутнім апостолам чудо, яке відкинуло їхні сумніви. Апостол Петро і ті, хто рибалив з ним цілу ніч, в традиційний час риболовлі, не отримали бажаного улову, але зуміли перебороти себе, та послухали Господа, і закинули сіті в той час, коли рибу зловити неможливо, і отримали за це повні сіті риби, яку не змогли помістити у свої рибальські човни. Рибалки зрозуміли, що те, що сталося є неможливим у спосіб природній і Той, хто перед ними стоїть, не тільки сильно говорить, але й робить речі надприродні, захоплені Ісусом вони кинули все та пішли за Ним…», - наголосив Правлячий Архиєрей.

Також підчас Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив ієрейські свячення випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії - диякону Руслану Доскачу.

Душпастирські відвідини завершилися «многоліттям» та духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Владика Дмитро відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в прокатедральному соборі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User