Архиєрейські відвідини с. Слобідка

17 вересня 2017 р. Б. в 15-ту неділю по Зісланні Святого Духа владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав с. Слобідка Товстенського деканату.

Перед храмом Архистратига Михаїла Єпарха Бучацького зустрічала святошна громада на чолі з настоятелем о. Любомиром Романишином. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Дмитро у співслужінні єпархіального духовенства.

В часі проповіді Владика Дмитро розважав над темою «Літургійне і молитовне життя», яка також була головною темою цьогорічного Синоду Єпископів УКГЦ: «Як ми молимося? Чи дійсно ми проходимо до церкви, щоб бути з Господом? Чи маємо, якусь іншу ціль і мету?».

«Молитва це стрибок в вічність, у трансцендентність, це відрив від цього світу, це єднання людини з Богом», - продовжив Архиєрей.

«Господь у молитві хоче від нас щирості, Він знає чи ми Йому все кажемо, що знаємо про себе, не тільки добре, але й зле», - підсумував єпископ.

Також підчас Архиєрейської Божественної Літургії Владика Дмитро уділив дияконські свячення Дмитру Білінчуку - випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії.

Насамкінець пастирських відвідин Владика Дмитро нагородив найактивніших жертводавців подячними грамотами, а отець-настоятель подякував Владиці за відвідини, відтак лунав духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейські відвідини с. Слобідка https://buchacheparchy.org.ua/ Super User