Храмовий празник в Чортківському монастирі Отців Василіян

19 серпня 2017 р. Б., у день Преображення ГНІХ, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ — Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ із пастирським візитом відвідав парафію Преображення Господнього при монастирі Отців Василіян у м. Чорткові.

Архиєрея перед храмом зустрічала парафіяльна молодь разом із настоятелем ієромонахом Венедиктом Деркачем, ЧСВВ. Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку Владика Дмитро очолив у співслужінні синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ - о. митрата Андрія Говери, о. Венедикта Деркача, ЧСВВ – настоятеля, о. Іринея Гумена, ЧСВВ – директора колегіуму в м. Бучачі, о. Пантелеймона Саламахи, ЧСВВ, о. Андрія Моркваса (Ліон, Франція) та інших священнослужителів.

По читанню Євангелії Преосвященний Владика Дмитро звернувся до вірних із проповіддю: «Євангеліє має особливість, Воно щоразу нове і щоразу добре,…, в події Господнього Преображення, Господь показав частинку свого Божества, Він засяяв неземним світлом, яке було не фізичним, а духовним, світлом, яке пронизує кожну людини, і все, що існує …», — зазначив Архиєрей.

«Суттю християнської віри є постійне преображення, постійна переміна у нових людей, у справжніх дітей Божих, а ціллю нашого життя є утверджувати Євангеліє у цьому світі, не тільки, як навчання, але як спосіб життя», - продовжив Єпископ.

«Для повного преображення ми мусимо дати Богові всього себе, без остатку і тільки тоді почнеться наше преображення, не раніше», - підсумував Владика Дмитро.

Після Великого входу Владика Дмитро уділив ієрейські свячення диякону Андрію Пеленському.

Божественна Літургія завершилася «многоліттям» і духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…», а відтак відбувся чин освячення води та благословення первоплодів.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Храмовий празник в Чортківському монастирі Отців Василіян https://buchacheparchy.org.ua/ Super User