Владика Дмитро посвятив відновлений розпис парафіяльного храму в с. Пищатинці

22 січня 2017 р. Б., в неділю по Богоявленні, владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький з пастирським візитом відвідав парафію Святого Архистратига Михаїла с. Пищатинці Борщівського деканату з нагоди посвячення відновленого розпису храму.

Владику Дмитра перед храмом зустрічала парафіяльна молодь з адміністратором о. Михайлом Манькутом, який запросив Єпарха Бучацького очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні: декана - о. Михайла Грицьківа, о. Івана Гудзя - координатора УГКЦ в Португалії та деканальних священиків.

В часі проповіді Архиєрей розважив з вірними над постаттю Івана Хрестителя: «…хрещення Івана було на покаяння від гріхів, а Христос своїм хрещенням від Івана у Йордані взяв гріхи на себе…».

«Закон Божого Царства записаний у Святому Письмі, де в Старому Завіті це - декалог, а в Новому Завіті це - Блаженства, але найбільший закон - закон любові», - розповів Владика.

«Немає більшої любові коли хтось відасть своє життя за ближнього, як це зробив Ісус, який віддав своє життя на Хресті за нас», - продовжив Єпископ.

«Хрещення це - найважливіший акт, який отримує людина, це - двері через які ми входимо в Царство Боже і стаємо духовними дітьми. Отже почнімо жити законами любові вже сьогодні і тоді ніхто і ніщо нам не буде страшне», - підсумував Владика Дмитро .

По Євхаристійному каноні Єпарх Бучацький уділив дияконські свячення випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії Миколі Катричу.

Після заамвонної молитви Владика Дмитро посвятив розпис храм і вручив подячні грамоти пароху та всім жертводавцям, подякував за їхню жертвенність, а нововисвячений диякон, зі свого боку, подякував Владиці Димитрію за отримані свячення.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Владика Дмитро посвятив відновлений розпис парафіяльного храму в с. Пищатинці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User