Враження про незабутнє паломництво

Від щирого серця хочу поділитись з вами враженнями про незабутнє паломництво на чолі з самим Господом, всечесними отцями Мар’яном, Романом та братом Антонієм, ОFM. Прямували ми до прекрасної столиці Латвії - Риги, де відбулася зустріч християнської молоді Тезе 2016-2017.

Організатори поїздки подбали про комфортне пересування, екскурсії та створили хороший настрій і невимушену атмосферу, що панувала впродовж 10 діб перебування за кордоном.

Латвія зустріла нас сонячно та привітно. Згідно з програмою зустрічі, учасників «приписували» до якоїсь парафії, а вже там розселяли по сімʼях чи місцях групового проживання (школи, спортзали). Мені невимовно пощастило бути поруч з нашою групою з Чорткова. Разом ми молились, харчувались, ночували, веселились, пізнавали Божі ласки, як одна велика та дружня сім’я.

Після насиченого дня, під час вечірньої спільної молитви усіх «тезівців», ми забували і про важку втому, і про справи, які очікують нас вдома – ми просто раділи, прославляючи Господа, котрий зібрав нас усіх разом.

Згідно з духом ТЕЗЕ, незважаючи на колір шкіри, мову, приналежність до конфесії ми всі почувалися рівними. І саме ці 5 днів у Ризі подарували мені нових друзів з Іспанії, Латвії, Литви, Словенії, Хорватії, Польщі, Франції, Німеччини та навіть зі США. Ми домовились обов’язково зустрітись наступного року у Базелі, що в Швейцарії.

Новий рік зустріли з Богом та з усією багатонаціональною парафією. На Фестивалі народів, де кожна країна представляла свої звичаї та традиції, ми виконали улюблену колядку чи не кожного українця «Небо і земля» та залучили всіх бажаючих до українського жвавого танцю.

Латвію ми покидали з радістю на обличчі і сумом у серці водночас: раділи духу, що поселився у наших серцях і сумували за новими друзями, яких знайшли тут.

На зворотній дорозі священики приготували для нас ще декілька сюрпризів: незабутні екскурсії по духовних місцях Вільнюса та Варшави, які провадили їхні друзі (брат Пархомій, ЧСВВ та о. Ярослав, ОР) і подарунки-магнітики на згадку про ТЕЗЕ у Ризі.

Щиро вдячна Господу та нашим духівникам за подаровані хвилини радості!

Анастасія Волощук, учасник паломництва.

Враження про незабутнє паломництво https://buchacheparchy.org.ua/ Super User