Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди Дня народження Єпарха Бучацького

В перший день Нового 2017 року Божого, а також в День свого народження, Преосвященний владика Димитрій (Григорак) – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла, що в м. Чорткові.

Євангельську проповідь виголосив о. Петро Куркевич, якою розпочав різдвяні реколекції на парафії.

У своєму слові о. Петро наголосив на тому, що: «Бог завжди виконує свою обіцянку. Первісною причиною є не твоє очікування, а Його серце і Його обіцянка. Чи ти грішний, чи святий, - Бог все одно прийде. Син Божий приходить до нас, бо ми є злі, ми опинилися в біді і Він нам співчуває».

Відтак реколектант порівняв ізраїльський і український народ в очікуванні Спасителя: «Український народ, подібно, як ізраїльський, 1000 років страждає. З польського народу за час неволі вийшли свята Фаустина і святий Іван Павло ІІ. З цього страждання, яке ви зараз переживаєте, теж мусить прийти хтось, або якесь благо. Чекаємо Ісуса до українського народу. Це буде благо для світу».

«Єврейський народ чекав, але гріхи не дозволили прийняти. Коли Ісус прийде, то найбільшими опонентами можемо бути ми самі. Гріх затемнює. Борімося зі своїми гріхами», - продовжив реколектант.

«Наслідуймо св. Йосифа, котрий старався не грішити. Йосиф вибирає Бога. Бога маємо вибирати понад сім’ю. Йосиф був людиною мовчання. Спрямований був на слухання Бога. Він був людиною тонкою, чутливою на найменший рух благодаті. Наслідуймо це мовчання, слухання і чутливість на Слово Бога. Це відкриває його на Марію і на Ісуса, якого раз і назавжди прийме, як сина», - закликав о. Петро.

«Ісус приходить, як немовлятко, а не в Божих обладунках. Намірена слабкість Бога… Бог хоче нам показати, що треба терпеливості в очікуванні і навіть тоді, як Він прийде, твоя радість і благодать буде рости поволі разом з його маленьким тілом», - підкреслив о. П. Куркевич.

Після Святої Літургії усі вітали Преосвященного Владику з Його уродинами, а у вітаннях бажали Владиці Димитрію рясних Божих ласк, здоров’я, а також всього того, що найбільше потрібно у Його архиєрейському служінні.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди Дня народження Єпарха Бучацького https://buchacheparchy.org.ua/ Super User