В с. Яблунів освячено новорозписаний храм

25 грудня 2016 р. Б., в 27-му неділю по Зісланні Святого Духа, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ з пастирським візитом відвідав храм Успіння Пресвятої Богородиці с. Яблунів Копичинецького деканату з нагоди освячення новорозписаного храму.

Відвідини розпочалися з привітального слова парафіяльної молоді та адміністратора - о. Михайла Деревенчука, який запросив Владику очолити Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні деканальних священиків.

В часі проповіді Архиєрей зосередив увагу вірних на сьогоднішньому Євангелії «про бенкет» на який було запрошено багатьох, але вони з різних причин не прийшли. «Кожна Літургія є тим «бенкетом» на який ми всі запрошені, де сам Господь дає Себе під видом хліба і вина», - розповів Владика Дмитро.

«Бог є любов і Він хоче щоб цю любов відчули інші, щоб вона робила їх щасливими. Бог створив нас для щастя земного і вічного, але людина через свою волю нищить це щастя. Без Божої ласки і любові людина сама не зможе виконати Його закони, тільки з Його допомогою», - продовжив Єпископ.

«Коли людина самостійно захоче вийти з неволі гріх, але без допомоги Божої, то в неї нічого не вийде, а Господь стоїть збоку, чекає щоб ми Його запросили в наше життя, щоб Він його перемінив. Ісус є безмежною любов’ю. Коли Він жив між нами, то оздоровляв, зціляв, прощав гріхи, але до себе нікого не тягнув силою, люди самі тягнулися до Нього…», - підсумував Єпарх Бучацький.

Після заамвонної молитви Архиєрей здійснив чин освячення новорозписаного храму та вручив подячні грамоти пароху і всім жертводавцям, за їхні добрі справи у відновленні Яблунівської святині.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

В с. Яблунів освячено новорозписаний храм https://buchacheparchy.org.ua/ Super User