Святий Миколай в гостях на парафії церкви Вознесіння ГНІХ у м. Чортків

Свято Миколая - це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок.

Ще напередодні свята біля невеличкої дерев’яної церкви з’явилася хатинка святого Миколая. У ній Чудотворець протягом трьох днів зустрічався із дітлахами та молоддю всього Чорткова: розмовляв з ними, молився, фотографувався, розповідав цікаві життєві історії, ділився солодощами і просто дарував радість кожному. У такій затишній атмосфері не лише малеча отримала море задоволення.

На парафії церкви Вознесіння Господнього з’явилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки. Парафіяни храму підготувавши невеликі пакуночки разом із Чудотворцем відвідали усіх потребуючих діток. Дітки, які дочекалися отця Миколая були приємно вражені. 

У неділю, після Божественної Літургії, усі вихованці «Великої парафіяльної катехитичної школи» виступили із чудовою виставою, підготовленою напередодні сестрою Дарією з монастиря Згромадження сестер Пресвятої родини. Жодна дитина, яка була в храмі не повернулася додому без подарунка від святого. 

Попрощавшись із Чудотворцем дітки пообіцяли бути слухняними наступного року та щовечора молитися за святого Миколая. З нетерпінням чекатимемо Його у гості наступного року.

Щиро дякуємо усім хто долучився до організації цього свята!

Олеся Вовк
Голова молодіжної спільноти «Світло Життя»
при парафії Вознесіння Господнього м. Чорткова

Святий Миколай в гостях на парафії церкви Вознесіння ГНІХ у м. Чортків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User