«Від Романа до Йордана»

«Від Романа до Йордана» - саме таку назву носило нетрадиційне методоб'єднання вчителів християнської етики міста Чорткова та району, що відбулося в приміщені Єпархіального управління Бучацької єпархії УГКЦ.

Метою цієї зустрічі було пригадати усіх святих та свята, які супроводжують нас підчас Пилипівки (Різдвяного посту), а також Різдвяні традиції. Це є: 1 грудня - Св. Романа, 4 грудня – Введення в храм Пресвятої Богородиці, 7 грудня - Св. Катерини, 13 грудня - Св. Андрія, 17 грудня - Св. Варвари, 19 грудня - Св. Миколая Чудотворця, 6 січня – Святвечір (Багата кутя), 7 січня – Різдво Христове, 13 січня - Св. Меланії, 14 січня - Св. Василія Великого, 18 січня - Другий святвечір і 19 січня – Богоявлення Господнє.

У обговоренні цих тем брали участь вчителі, які мали доповідь на відповідне свято та запрошені отці: о. д-р Мирослав Думич та о. д-р Руслан Корнят. Педагоги мали можливість поставити питання всечесним отцям, щодо наших традицій та вірувань, а Вони із задоволенням пояснювали та доповнювали наші «вечорниці». Так, саме такий вигляд мало це незвичне засідання. Бо кожна вчителька-господиня була вдягнена в українську вишиванку і із собою привезла свіжоспечені пампушки, що смакували з узваром та колядкою «Бог Предвічний», яка була завершальним акордом цієї зворушливої, теплої зустрічі.

Керівник районного методоб’єднання
Савіцька Тетяна Іванівна

«Від Романа до Йордана» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User