Посвячення новозбудованого храму в с. Бедриківці

21 листопада 2016 р. Б., в день коли Церква святкує торжество святого архистратига Михаїла і всіх Божих ангелів, владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький - із пастирським візитом відвідав с. Бедриківці Заліщицького деканату, де здійснив чин освячення новозбудованого храму св. Арх. Михаїла.

Опівдні перед храмом св. Арх. Михаїла з віршами та привітаннями архиєрея зустрічала парафіяльна молодь та настоятель храму о. Володимир Рачковський. Опісля розпочався чин освячення храму, престолу, кивоту, проскомидійника та тетраподу, а відтак архиєрейська Божественна Літургія, яку Єпарху Бучацькому співслужили священики із Заліщицького та сусідніх деканатів.

Після читання Святого Євангелія із повчальним словом до вірних звернувся владика Дмитро, в якому він розважив над значенням свята архистратига Божого Михаїла та всіх небесних сил в історії спасіння.

«Дуже важливо, щоб наша віра була видимою, причому не тільки в неділю у церкві, але щодня, щогодини, щомиті. Навіть маючи Євангеліє, де написано, як потрібно жити по-християнськи, ми не можемо так жити без Бога. Але з Богом все можливо, тільки з Богом ми можемо жити так, як вчить нас Господь…», - розповів архиєрей.

«Коли ми кажемо Богові "так", Бог дає нам силу справитися із злом, але найбільше сили Він дає нам в церкві через Святу Євхаристію, в якій Він є сам, як духовно, так і фізично», - продовжив єпископ.

«Євангеліє - це не збірка цікавих історій, це інформація для нашого щоденного життя, через яку Господь дає нам свою силу…», - підсумував владика. По Божественній Літургії владика Дмитро нагородив настоятеля парафії о. Володимира Рачковського священичою нагородою - золотим хрестом з прикрасами та подякував всій громаді, яка змогла за три роки побудувати прекрасний храм. Відтак о. Ярослав Шмиглик – декан Заліщицький - зачитав подячні грамоти, якими владика Дмитро нагородив найбільш активних жертводавців та будівничих. Насамкінець відвідин лунало «многоліття» і духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний», а завершилось торжество водосвяттям.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Посвячення новозбудованого храму в с. Бедриківці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User